25-09-06

Nostalgie op het net

Een campagnefoto van zes jaar geleden. Mijn zoon Folke, toen 20 en student Informatica aan de universiteit Gent, deed zijn vader een campagne-website cadeau. Het was een worsteling met het nieuwe medium. Je kan het nog altijd vinden op het www: http://users.belgacom.net/marc.lemaitre/html/interview.html . Ik ben Folke er nog altijd dankbaar voor.

Intussen is Folke al lang afgestudeerd en goed bezig in de ICT. Nu is het dochter Febe die haar vader bijspringt, met bussen. Ze is zopas afgestudeerd als licentiaat Sociologie aan de UGent.

In 2000 werd ik herkozen als gemeenteraadslid met 873 voorkeurstemmen. Wat wordt het nu?

10:59 Gepost door Marc Lemaitre in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-06

Wie ben ik?

 

Geboren in de volkse Roterijstraat, ben ik opgegroeid op Overleie. Speelkameraadjes genoeg om te ravotten in de kinderrijke jaren vijftig.

 

Later ben ik op “Nieuw Kortrijk” (Goedendaglaan) komen wonen, verleid door de prachtige stem van Inge Deconinck. Met haar ben ik getrouwd. Zoon Folke hebben wij intussen al afgeleverd. Dochter Febe is zopas afgestudeerd.

 

Ik zeg niet dat ik bezeten ben van de politiek, maar het scheelt niet veel. Ik was al actief als scholier. In 1987 kwam ik in de gemeenteraad. Daarvoor zetelde ik in het OCMW. Er is in al die jaren bijna geen gemeenteraad voorbijgegaan zonder dat ik mijn stem heb laten horen. Altijd ben ik opgekomen voor de gewone mensen en hun vergeten noden. Mijn inspiratie is sociaal. Ook in bewonersacties en wijkcomités kunt u mij dikwijls aantreffen. Ik sta aan uw kant.

 

Als gewezen journalist maak ik elke dag een nieuwsbericht over onze stad. U kunt het lezen op het internet. De mensen hebben recht om te weten waarmee het stadsbestuur bezig is. Zo kan ik dag na dag bewijzen dat ik mijn werk als gemeenteraadslid ernstig opneem. Om mijn conditie als 56-jarige op peil te houden, ga ik graag zwemmen. Ik ben een absolute fan van het openzwembad in de Abdijkaai. En als u mij tegenkomt, is het meestal op de fiets.

 

U vindt mij op de 4de plaats van de lijst sp.a-spirit (lijst 1).

17:26 Gepost door Marc Lemaitre in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

De sp.a-spiritlijsten zijn ingediend!

Zaterdag hebben wij de lijsten ingediend van sp.a-spirit - lijst 1 - voor de gemeenteraadsverkiezingen en de provincieraadsverkiezingen. De stembusslag kan beginnen. Wij zijn paraat. Veel schoon volk gezien op de rechtbank.

Zaterdag 9 en zondag 10 september konden de partijen die willen deelnemen aan de komende lokale verkiezingen tussen 13 en 16 uur hun lijsten indienen bij de voorzitter van het hoofdbureau op de rechtbank. Voor de gemeentelijst van sp.a-spirit (lijst nummer 1) dienden Roger Lesaffre, gemeenteraadslid en ikzelf, fractieleider in de gemeenteraad de lijst in. Voor de provincieraad stuurde sp.a-spirit provincieraadslid Els Maertens en gewezen Europarlementslid Jan Dhaene. Luc Debels, een van onze hoofdgetuigen, stond beide delegaties met raad en daad bij. De andere hoofdgetuige is Germain Coelembier, deken van de Kortrijkse socialistische gemeenteraadsleden, die jammer genoeg niet meer opkomt.

Op de foto's zie je ons glunderend op de trappen van de Kortrijkse rechtbank, in het harde middaglicht van de zomerse zaterdag.

Voor de VLD dienden voorzitter Wout Maddens en provincieraadslid Pol Hiergens de lijsten in. Voor Groen! was dat gemeenteraadslid Cathy Matthieu en provincieraadslid Mareen Lieveyns. De CD&V-N-VA-delegatie werd geleid door burgemeester Stefaan De Clerck en UNIZO-man Gerard Parmentier. 

Lijst gemeenteraad

De sp.a-spiritlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die wij hebben ingediend, wordt getrokken door ons boegbeeld Philippe De Coene (45), de eerste socialistische schepen in de stad Kortrijk. Na hem komt Vlaams parlementslid Bart Caron (50, Marke, spirit).

De volgende plaatsen worden ingevuld door de uittredende gemeenteraadsleden Hilde Overbergh (46, Kortrijk), Marc Lemaitre (55, Kortrijk, voorzitter Goedkope Woning) en Roger Lesaffre (57, onze stemmenkampioen uit Rollegem). Daarna komen de uittredende OCMW-raadsleden Els Maertens (41, Aalbeke, ook provincieraadslid) en Patrick Nuyttens (53, Heule) aan de beurt.

Bij de eerste tien, twee jonge kandidaten: Bert Herrewyn (27), educatief medewerker bij de Kreun, gewezen voorzitter van de jeugdraad en actief in de fair trade-beweging en Vredeseilanden, en Hanne Denoo (28), maatschappelijk werker bij het OCMW.

Spirit levert 6 kandidaten: na de eerder genoemde Bart Caron, komt er vanaf de 31ste plaats een blokje met vier kandidaten: Huguette Deloddere (39, Marke, zelfstandig styliste), Hilde Eggermont (40, Kortrijk, zelfstandig kinderverzorgster), Hilde Declercq (49, Heule, coördinator dienstencentrum OCMW) en Michel Samyn (49, Kortrijk, commercieel consulent bij De Post).

De lijst wordt geduwd door Eddy Van Lancker (50, uittredend gemeenteraadslid en intussen de nummer drie bij het nationale ABVV) op de 41ste plaats, Jan Dhaene (47) op de 40ste plaats en Piet Missiaen (45), uittredend raadslid voor Spirit op de 39ste plaats.

De kern van de lijst wordt gevormd door een blok jongerenkandidaten: vanaf de 21ste plaats Petra Demeyere (27, projectcoördinator), Inge Vervaecke (28, beleidsmedewerker), Kenzy Dekimpe (24, moreel consulente), Bouchra Tamimi Yousoufi (20, studente aan de Hogeschool Gent), Tomas Bulcaen (24, kabinetsmedewerker), Timothy Synhaeve (19, student KULAK en scoutsleider), Ruben Mayeur (25, historicus en nazaat van wijlen CVP-burgemeester Arthur Mayeur) en Wesley Bille (27, assistent Vrije Universiteit Brussel).

De allochtone gemeenschap is vertegenwoordigd door Sliman You-Ala (57, arbeider en bekend vanuit basketmiddens), de eerder genoemde Bouchra Tamimi Yousoufi en Lily Galstyan (40, vormingswerker, afkomstig uit Armenië).

Andere opvallende kandidaten zijn huisarts Gerrit Bostoen (57) en uitbater van jongerencafé Den Bras Pierre Lefebvre (43). Ik trek ook de aandacht op Luc Vanden Bogaerde, ooit stichter van het bewonerscomité Kameleon dat in de jaren 80 zo lang aan de bel trok bij het stadsbestuur tot Overleie werd betrokken in de stadsvernieuwing. bewonersparticipatie en socialisme van onderenuit, daar ben ik voorstander van en Luc heeft daarin zijn sporen verdiend.

Trouwe en hardwerkende partijmilitanten op de lijst zijn Mario Craeynest, Ronny Titeca, Marleen Opsommer, Martine Messiaen, Dorine Debusschere, Isabelle Lemaire, Christine Deprez en Caroline Decaluwé. Een bijzondere vermelding geef ik mijn vriend uit de wijkclub AC-Curieus Freddy Bossuyt, bediende en onvermoeibaar organisator.

Ten slotte is ook de aanwezigheid van een hele ploeg vakbonders van het ABVV vermeldenswaard. Naast al genoemde lijstgenoten, vermeld ik Ann De Deken (8ste plaats), Phyllis Roosen (13de) en Katy Ackeyn (30ste).

In totaal zijn er 21 mannen en 20 vrouwen, de gemiddelde leeftijd van de lijst bedraagt 42 jaar. Opvallend zijn de vele nieuwe namen op de lijst.

Lijst provincieraad

De ingediende lijst voor de provincieraad is compleet met 10 kandidaten. Het district Kortrijk omvat ook Kuurne, Lendelede, Zwevegem, Avelgem, Anzegem en Spiere-Helkijn.

Lijsttrekker is ABVV-kopman Eddy Van Lancker van Kortrijk, gevolgd door Sandra Platteau van Avelgem. Op de derde plaats staat Annelies Vandenbussche van Kuurne, juist voor Els Maertens, uittredend provincieraadslid van Aalbeke (Kortrijk). Anzegem (Vichte) vaardigt Sofie De Smet-Demurie af (5de plaats) en Lendelede Nina Verstraete (6). De 7de plaats wordt ingenomen door de groen-rode Zwevegemnaar Marc Claeys.  Zoals op de gemeenteraadslijst staat Jan Dhaene, even groen-rood, op de voorlaatste duwersplaats. Philippe De Coene is lijstduwer.

15:28 Gepost door Marc Lemaitre in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkiezingen, kortrijk, sp a-spirit |  Facebook |

08-09-06

 Wie ben ik? Wat drijft mij?

 Marc Lemaitre

4de kandidaat lijst 1

 sp.a-spirit

Ik sta aan uw kant.

 

Actief gemeenteraadslid sinds 1986

Fractieleider sp.a

 

 

Mijn aandacht gaat vooral naar uw woonomgeving. In Kortrijk is in de voorbije zes jaar veel aan stadsvernieuwing gedaan, maar er blijft nog zeer veel te doen, zowel in Kortrijk-stad als in Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem.

 

Daarbij moeten de bewoners steevast goed geïnformeerd worden en zij moeten hun zeg hebben. Ik sta aan uw kant.

 

Als voorzitter van Goedkope Woning ijver ik voor een grondige modernisering van de bouw en verhuur van sociale woningen en appartementen in Kortrijk. Wonen moet een prioriteit worden in het stadsbeleid.

 

Het moet nog aantrekkelijker gemaakt worden om in Kortrijk te wonen: begaanbare voetpaden, verzorgd stadsgroen, veilig verkeer, een waaier van cultuur, weten waar je kunt uitgaan, betaalbare woningen voor jonge gezinnen, aandacht voor de noden van de bewoners van appartementen, werkgelegenheid, respect voor ons erfgoed, natuurontwikkeling enzovoort. Het heeft er allemaal mee te maken. Over al die aspecten van het bestuur van Kortrijk wil ik mij verder laten horen in de gemeenteraad. Met uw stem kan ik opnieuw verkozen geraken. Ik sta aan uw kant.

 

Marc Lemaitre, Goedendaglaan 69, 8500 Kortrijk, 0473 38 26 47, kortrijk@marclemaitre.be, website: http://www.marclemaitre.be

 

 

 

15:18 Gepost door Marc Lemaitre in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |