12-09-06

Wie ben ik?

 

Geboren in de volkse Roterijstraat, ben ik opgegroeid op Overleie. Speelkameraadjes genoeg om te ravotten in de kinderrijke jaren vijftig.

 

Later ben ik op “Nieuw Kortrijk” (Goedendaglaan) komen wonen, verleid door de prachtige stem van Inge Deconinck. Met haar ben ik getrouwd. Zoon Folke hebben wij intussen al afgeleverd. Dochter Febe is zopas afgestudeerd.

 

Ik zeg niet dat ik bezeten ben van de politiek, maar het scheelt niet veel. Ik was al actief als scholier. In 1987 kwam ik in de gemeenteraad. Daarvoor zetelde ik in het OCMW. Er is in al die jaren bijna geen gemeenteraad voorbijgegaan zonder dat ik mijn stem heb laten horen. Altijd ben ik opgekomen voor de gewone mensen en hun vergeten noden. Mijn inspiratie is sociaal. Ook in bewonersacties en wijkcomités kunt u mij dikwijls aantreffen. Ik sta aan uw kant.

 

Als gewezen journalist maak ik elke dag een nieuwsbericht over onze stad. U kunt het lezen op het internet. De mensen hebben recht om te weten waarmee het stadsbestuur bezig is. Zo kan ik dag na dag bewijzen dat ik mijn werk als gemeenteraadslid ernstig opneem. Om mijn conditie als 56-jarige op peil te houden, ga ik graag zwemmen. Ik ben een absolute fan van het openzwembad in de Abdijkaai. En als u mij tegenkomt, is het meestal op de fiets.

 

U vindt mij op de 4de plaats van de lijst sp.a-spirit (lijst 1).

17:26 Gepost door Marc Lemaitre in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Vraag ivm. appartementen 3 Hofsteden Beste Heer Lemaitre,

U bent voorzitter van de maatschappij SM goedkope Woning te Kortrijk.
Ik heb een vraag ivm de appartementen aan de 3 Hofsteden te Kortrijk, meer bepaald het meest recente appartementsblok van de 2. Daar woont mijn moeder en in mijn moeder's appartement zijn onlangs werken uitgevoerd aan plafond en muren met het nodige stof tot gevolg.
Heeft men van dit appartmentsblok een asbestinventaris, maw weet men of er al dan niet asbest is verwerkt in bvb muren en plafonds?
Kunt U dat eens nakijken?

Mvg,
Patrick Delplancke

Gepost door: patrick delplancke | 28-06-07

jullie maken graag de mensen dakloos ik ben dakloos omdat een vreemdeling me huis wil
en ik word zomaar op straat gezet
hun huizen zijn in slechte staat en als je ze vermaakt word je op straat gezet
een drugs dealer een dronkaard een rodelzak die krijgen een sociaal woning en zij mogen er blijven wonen ik werd buiten gesmeten
opgelet ze zijn vals goedkope woning

Gepost door: sylvie | 12-11-07

na brand geen renovatie!!!!!! geachte mr lemaitre


Ik heb over vijf jaar een brand gehad in de garage van mijn sociale woning daar mijn brandverzekering niet in orde was geeft mr lagae deze van hem aangesproken hij geeft een uitkering gekregen van 14 000 bijna 15000 euro's om ons huis te renoveren zoals het hoorde!!!! (dit bedrag moeten wij terug geven aan zijn verzekering)
alhoewel hij dit bedrag gekregen heeft is er nooit een behoorlijke renovatie geweest of het is maar half gedaan of helemaal niet gedaan geweest
al vijf jaar op een rij moet ik bv bij mijn ma een bad gaan nemen omdat dit hier niet meer mogelijk is mijn keuken is bijna volledig van de muur gevallen en kan zo maar verder gaan langs deze weg zou ik eens willen vragen aan u om hier eens een oplossing voor te zoeken
als ik iets vraag aan sm de goedkope woning kan het niet zijn ik moet voor alle kosten zelf opdraaien maar ik betaal toch al genoeg zeker door de verzekering terug te betalen!!!!! of niet soms?????????

wachtend op een positief antwoort van u sabdrina!!!

ps jij bent mijn laatste hoop voor de huurdersbond!!!!

Gepost door: sandrina | 21-02-08

nachtlawaai Beste,ik had U graag een paar vraagjes gesteld,maar ik zie dat de brieven gepubliceerd worden en wil eventuele wraakakties vermijden,is er mogelijkheid om U te mailen op een niet publieke site?
grtn, J.P

Gepost door: Malfait Jean-Pierre | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.